• banner

Salaku éksportir pakean utama, Cina ngekspor langkung ti kami $ 100 milyar baju unggal taun, jauh langkung seueur tibatan impor na. Nanging, ku transformasi struktur ékonomi Cina dina taun-taun ayeuna, industri garmen laun-laun lebet kana tahap asak, sareng kategori produk laun ngeuyeuban, barang impor garmen sareng ékspor barang surplus laun ngaleutikan.

Ti 2014 dugi ka 2019, skala ékspor pakean Cina laun turun. Numutkeun statistik ti Administrasi Umum Bea Cukai, dina 2018, nilai ékspor pakean sareng aksésoris Cina nyaéta $ 157.812 milyar (dirobah tina rata-rata Nilai tukeur dolar-RENMINBI bulan anu sami), turun 0,68% taun kana sataun. Ti Januari dugi ka Méi 2019, nilai ékspor pakean sareng asesoris Cina nyaéta US $ 51,429 milyar, turun 7,28% taun-taun.

Ti 2014 dugi ka 2019, impor pakean Cina naék pesat. Numutkeun statistik ti Administrasi Umum Pabean, di 2018, nilai impor baju sareng asesoris Cina 8,261 milyar dolar AS, dugi 14,80 persén taun dina taun. Ti Januari dugi ka April 2019, nilai impor pakean sareng aksésoris Cina nyaéta US $ 2,715 milyar, dugi 11,41% taun-taun.

Industri pakean Cina utamina diekspor ka UE, AS, ASEAN sareng Jepang. Dina 2018, ékspor pakean Cina ka Uni Éropa ngahontal 33,344 miliar dolar AS, dituturkeun ku AS sareng Jepang masing-masing 32,153 milyar dolar AS sareng 15,539 milyar dolar AS. Tina trend taun-taun ayeuna, ékspor pakean Cina ka Amérika Serikat sareng Jepang parantos teraskeun deui kamekaran, sedengkeun turunna ékspor ka Uni Éropa parantos sempit, sareng ékspor Cina ka sababaraha nagara sapanjang garis "Hiji Sabuk Sareng Hiji Jalan" parantos dipikaresep a pertumbuhan alus. Dina 2018, ékspor Cina ka Vietnam sareng Myanmar ningkat langkung ti 40 persén, sedengkeun ékspor ka Rusia, Hong Kong sareng Uni Éropa nyusut masing-masing 11,17 persén, 4,38 persén sareng 0,79 persén.

Tina sudut pandang produk ékspor, numutkeun prospektif statistik, diantara 255 jinis pakean anu diékspor ku Cina di 2018, total nilai ékspor tina 10 produk top langkung ti 48,2 milyar dolar AS, nyatakeun sakitar 30% tina total ékspor. nilai. Diantarana, "serat kimia rajutan pullover crochet, cardigans, rompi, jst." mangrupikeun produk anu paling diékspor, kalayan nilai ékspor produk ieu ngahontal 10,270 milyar dolar AS dugi ka 2018.

Ti Januari dugi ka April 2019, ékspérimén 10 industri garmen top China totalna 11,071 milyar dolar AS


Waktos Post: Sep-04-2020