• banner

Kusabab digentoskeun Cina ka WTO, tékstil sareng pakean parantos janten bagian penting tina ékspor Cina. Dina dasawarsa katukang, ku ngaleungitkeun sistem kuota ékspor laun, pakean, tekstil sareng ékspor pakean Cina ngagaduhan lingkungan luar anu relatif leupas. Faktor lingkungan luar anu pikaresepeun nyayogikeun kaayaan anu paling dasar pikeun internasionalisasi industri pakean Cina. Dina dasar ieu, industri tékstil sareng pakean Cina kalayan biaya tenaga kerja sareng kaunggulan pasokan bahan baku, langkung ningkatkeun daya saing internasional. Ti saprak Cina ngagabung sareng WTO di 2001, volume ékspor produk tekstil sareng pakean Cina parantos ningkat langkung ti opat kali. Ayeuna, Cina parantos janten produsen baju sareng éksportir pangageungna di dunya.

Numutkeun data bea cukai, dina 2019, total ékspor tékstil sareng pakean Cina $ 271,836 milyar, panurunan sataun ka taun 1,89%. Diantarana, total volume ékspor tékstilna US $ 120.269 milyar, dugi 0,91% taun-taun. Ékspor pakean totalna $ 151.367 milyar, turun 4,00% taun-taun. Nagara ékspor utama tékstil sareng papakéan nyaéta Jepang sareng Cina.
Tina sudut pandang struktur komoditi ékspor, ékspor pakean di 2019 akumulasi 151.367 milyar dolar AS, diantarana pakean nyulam 60,6 milyar dolar AS, panurunan sataun-ka-taun 3,37%; anyaman pakean éta 64,047 milyar dolar AS, panurunan sataun ka taun 6,69%.

Cao Jiachang, Présidén Cina Tekstil Impor sareng Kamar Dagang Ékspor, nyarios dina "2020 8th China and Asia Textile International Forum" anu diayakeun di Shanghai nembé, ékspor topéng sareng papakéan pelindung parantos ningkat sacara gancang, anu ngadorong pertumbuhan ékspor umum tina tékstil sareng papakéan. Tapi, pasar internasional lesu, pembatalan sareng penundaan mesen produk tekstil sareng pakean konvensional serius, pamulihan pesenan énggal lambat, sareng ekspektasi kahareup henteu pasti。 Kanggo waktos anu bakal datang, tekstil sareng pakean ékspor sanés tibatan bahan pencegahan epidemi masih bakal nyanghareupan kaayaan parah tina turunna paménta sareng kurangna pesenan.

Kusabab kuartal kadua taun ieu, ékspor tékstil sareng pakean Cina parantos laun pulih tina palung. Didorong ku ékspor bahan anti wabah sapertos masker, ti Januari dugi ka Agustus, ékspor tékstil sareng pakean Cina berjumlah US $ 187,41 milyar, paningkatan 8,1%, anu ékspor tékstilna US $ 104,8 milyar, paningkatan 33,4%; sareng ékspor pakean US $ 82.61 milyar, turunna 12,9%.

Ékspor bahan pencegahan wabah sapertos masker sareng papakéan pelindung ningkat sacara signifikan. Numutkeun ka Cao Jiachang, Cina ngekspor 151,5 milyar topéng sareng 1,4 milyar papakéan pelindung ti 15 Maret dugi ka 6 Séptémber, kalayan ékspor sadinten rata-rata sakitar 1 milyar topeng, anu ngadukung pisan pencegahan sareng kontrol epidemi global. Dina tujuh bulan kahiji taun ieu, total ékspor masker sareng pakean pelindung China ampir 40 milyar dolar AS sareng 7 milyar dolar AS masing-masing naék 10 kali dina waktos anu sami taun kamari. Salaku tambahan, ékspor lawon non-anyaman sareng lawon non-anyaman ningkat ku 118%, anu ogé aya hubunganana sareng kanaékan ékspor lawon anu henteu ditenun.


Pos waktos: Okt-10-2020