• banner

Salaku nagara ékspor pakean ageung, jumlah ékspor pakean taunan China ngaleuwihan 100 milyar dolar AS, anu jauh langkung ageung tibatan jumlah impor pakean. Nanging, ku transformasi struktur ékonomi Cina dina sababaraha taun ka pengker, industri pakean laun-laun mésér kana waktos anu asak, sareng jinis pilem laun ngabeungharan, impor pakean Cina sareng surplus ékspor sakedik-sakedik sempit. Dina 2018, nilai ékspor pakean sareng asesoris Cina 157,812 milyar dolar AS, sareng jumlah imporna 8,261 milyar dolar AS.

Cina mangrupikeun nagara ékspor pakean ageung, tapi surplus impor sareng ékspor na laun-laun ngaleutikan

Salaku nagara ékspor pakean ageung, jumlah ékspor pakean taunan China ngaleuwihan 100 milyar dolar AS, anu jauh langkung ageung tibatan jumlah impor pakean. Nanging, ku transformasi struktur ékonomi Cina dina taun-taun ayeuna, industri pakean laun-laun asup kana jaman anu asak. Saatos ragam produk laun diperkaya, surplus impor sareng ékspor barang pakean China laun ngaleutikan.

Ti 2014 dugi ka 2020, skala ékspor pakean Cina laun turun. Numutkeun kana statistik Administrasi Umum bea cukai, dina 2018, jumlah ékspor pakean sareng asesoris Cina 157,812 milyar dolar AS (dirobih ku kurs rata-rata dolar AS bulan anu sami kana RMB), sataun-taun turunna 0,68%; ti Januari dugi ka Méi taun 2020, jumlah ékspor pakean sareng asesoris Cina nyaéta US $ 51,429 milyar, panurunan sataun ka taun 7,28%.

Ti 2014 dugi ka 2020, skala impor pakean Cina parantos ningkat gancang. Numutkeun statistik tina Administrasi Umum bea cukai, dina 2018, jumlah impor pakean sareng baju aksésoris Cina 8,261 milyar dolar AS, paningkatan 14,80%; ti Januari dugi ka April taun 2020, jumlah impor pakean sareng baju asesoris Cina mangrupikeun 2,715 milyar dolar AS, sareng paningkatan sataun 11,11%.

Tujuan ékspor utama industri pakean Cina nyaéta Uni Éropa, Amérika Serikat, ASEAN sareng Jepang. Dina 2018, jumlah ékspor pakean Cina ka Uni Éropa ngahontal 33.334 milyar dolar AS, dituturkeun ku Amérika Serikat sareng Jepang, kalayan masing-masing $ 32,153 milyar sareng US $ 15,539 milyar. Hiji sabuk, hiji jalan, mangrupikeun daérah ékspor utama. Trend taun-taun ayeuna nyaéta ékspor pakean Cina ka Amérika Serikat sareng Jepang parantos neraskeun kamekaran, nyempetkeun penurunan ékspor Uni Éropa, sareng ningkatkeun volume ékspor sababaraha nagara di sabuk sareng jalan. Di 2018, ékspor Cina ka Vietnam sareng Myanmar ningkat langkung ti 40%, sedengkeun ékspor ka Rusia, Hong Kong, Cina sareng Uni Éropa masing-masing 11,17%, 4,38% sareng 0,79% masing-masing.


Pos waktos: Okt-10-2020